
چرا همش کم میاریم؟

وقت کم آوردم امتحان تموم شد. دیر رسیدم اتوبوس رفت. جا کم آوردم بعضی از وسایل رو نمیتونم ببرم. گوشیم پُره نمیتونم عکس بگیرم. این ماه پول کم آوردم و ...
جملاتی از این دست برای ما آشنا هستند و زیاد گفتیم و شنیدیم. یکی از دلایلی که همش کم میاریم قانون پارکینسونه. اما قانون پارکینسون چیه؟
قانون پارکینسون در علم مدیریت میگه: «هر کار به اندازه زمانی که براش درنظر گرفتیم طول میکشه» یعنی اگر مثلاً برای آمادهشدن و پوشیدن لباس نیم ساعت در نظر گرفتیم، صبحا اینقدر لِفتش میدیم که این نیم ساعت پُر شِه. این قانون رو میشه به بقیه شئونات زندگی هم تعمیم داد. از بعد اقتصاد خانواده میشه گفت مخارج همیشه به اندازهای زیاد میشه تا تموم درآمد رو مصرف کنه. به عبارتی، مردم بیتوجه به مقدار درآمدشون، تمایل دارند تا همه اون رو خرج کنند. در واقع مهم نیست که مردم چقدر درمیآورند، هر چقدر هم که باشه انگار هرگز کافی نیست.
- چرا این اتفاق میافته؟
- با افزایش درآمد، انتظارات و خواستههای ما بالاتر میره
- هزینههای غیرضروری را ضروری تلقی میکنیم
- مثال عملی:
کسی که یکدفعه درآمدش از ۲۰ میلیون به ۴۰ میلیون میرسه:
- بیشتر رستوران میره
- لباسهای گرونتر میخره
- مسافرتهای بیشتر میره
- وسایل لوکستری میخره
- راهحل:
- سعی کنید مخارج و هزینههاتون آرومتر از میزان درآمدتون افزایش پیدا کنه و شما این مابهالتفاوت و باقیمانده را پسانداز کنید. این راهحل کلیدی «سرعتگیر» نامیده میشود. اگر بتونید برای افزایش هزینههای زندگی سرعتگیر بگذارید و باقیمانده درآمدتون رو پسانداز و سرمایهگذاری کنید میتونید با افزایش درآمد، سبک زندگیتون رو بهبود بدین و در آینده حتی بهتر خرج کنید. از حالا به بعد تصمیم بگیرید بین ۱۰ تا ۵۰ درصد از هر مقدار افزایش درآمدی که از هر منبعی دارید رو پسانداز و سرمایهگذاری کنید.
منبع: ۲۱ قانون شکست ناپذیر پول، اثر برایان تریسی
با لینکهای صفحه من پسانداز و سرمایهگذاری را از همین حالا با پنجاه هزارتومان شروع کن💰.
موفق و پر سود باشید.🙏🌹